Sidor

måndag 13 juni 2011

Kladdkaka



För att få något sött som avslutade vår spontana grillkväll i lördags kväll svängde jag snabbt ihop en kladdkaka. Precis som grillkvällen fick kakan bli lite improviserad. Eftersom den innehåller sirap så fick den lite kolasmak och blev lite "knäckig".

Kladdkaka

2 ägg
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
50 g smör 
½ dl matolja
4 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk vaniljsocker

Smält smöret och blanda med matoljan. Rör ihop ägg och socker och blanda i resten av ingredienserna. Häll i smeten i en bröad form och grädda i ugnen i 150 grader i 25 minuter (kolla efter 20 minuter och lägg på 5 minuter till om den är för kladdig).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...