onsdag 15 juni 2011

CitronbiskvierBjöd idag mina kollegor på citronbiskvier. Med sommarkalas och barn som slutar för att börja skolan så är det väldigt hektiskt just nu och därför förtjänar kollegorna lite sötsaker. Jag gör ibland chokladbiskvier och har länge velat göra citronbiskvier efter att ha blivit inspirerad av min underbara bok "Sommarens Söta". Jag bakade inte direkt efter det receptet utan använde det mest som just inspiration. Det som är så bra biskvier är att man kan göra dem nästan färdiga och förvara i frysen. Sedan är det bara att ta fram och doppa i smält choklad så är de redo att serveras nån timme senare.

Biskvier
100 g mandelmassa
0.25 dl strösocker
1 äggvita


Vispa äggvitan lite lätt och tillsätt socker och riven mandelmassa. Vispa tills det blir en jämn smet. Fyll en sprits och spritsa ut kakor nästan lika stora som en 5 krona. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 12 minuter eller tills de är ljusbruna. Låt svalna.


Citronkräm
100 g smör
1 ½ dl florsocker
5 msk lemon curd (se recept här)
1 äggula

Vispa ihop allting till en slät kräm.


Bred på krämen på undersidan av kakorna (i "gropen"), använd en liten sked till att göra dem toppiga. Lägg dem på en bricka och ställ in i frysen.

Smält 200 g vit choklad och doppa ovansidan av biskvierna i chokladen så att den täcker all smörkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...