torsdag 30 juni 2011

Rabarbermojito



Hittade denna drink i Allt om Mat och bestämde mig för att testa eftersom jag hade lite rabarber. Den blev väldans god och fint rosa med hjälp av lite karamellfärg.

Rabarbermojito (2 glas)

Saft från 1 lime
10 cl vit rom
1 näve myntablad
4 msk + 2 msk rabarbersirap
Is
Sodavatten eller sockerdricka

Skär limen i klyftor och muddla tillsammans med mynta och 4 msk rabarbersirap. Häll över rom och muddla lite till. Häll över i 2 glas och fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap i varje glas och häll i några droppar röd karamellfärg för att få drinken fint rosa.

Rabarbersirap

250 g rabarber
1 ½ dl strösocker
½ dl vatten

Ansa och skär rabarber i bitar. Koka upp tillsammans med socker och vatten i en kastrull ca 10 minuter. Låt rinna av i en sil. Skölj av kastrullen och häll tillbaka saften. Låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens, ca 5-10 minuter. Tänk på att sirapen tjocknar lite mer när den kallnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...